REZEŇ CAPRESE

Na 4 porcie                                                       Príprava:

1 cibuľa,2 strúčiky cesnaku                           ca 25 minút (bez tepelnej prípravy)

6 paradajok                                                       na 1 porciu ca: 690 kcal/2898 kj

3 p.l. olivového oleja

3 p.l. aceto balsamico                                   

soľ,čierne korenie                                           

4 kuracie rezne

100g múky,3 vajcia

1 p.l. mlieka

100g strúhanky

3 p.l. prepusteného masla

400g mozzarelly

bazalka na zdobenie

POSTUP:

1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska,cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno.Paradajky umyjeme,odstránime okolie stopky a paradajky nakrájame na plátky.Zmiešame ich s cibuľou a cesnakom.Z oleja,balzamikového octu,cesnaku,soli a čierneho korenia vymiešame dresing a zmes ním polejeme.

2. Kuracie rezne umyjeme,osušíme a mierne naklepeme.Osolíme a okoreníme.Na jeden tanier dáme múku.V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia s mliekom.Na tretí tanier nasypeme strúhanku.Rezne postupne obalíme najskôr v múke,potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

3. Na panvici rozpálime prepustené maslo a rezne v ňom vypražíme z oboch strán z hruba 5 minút.Mozzarelu nakrájame na plátky a spolu s paradajkami ich rozdelíme na štyri taniere.Rezne upravíme na paradajky s mozzarelou.Podávame ozdobené s lístkami bazalky.