KURACIE REZNE S CHILLI A CESNAKOM
Na 4 porcie: Príprava:
4 kuracie rezne ca 20 minút (bez tepelnej prípravy)
soľ,čierne korenie na jednu porciu ca:305 kcal / 1281 kj
4 stučiky cesnaku
1 červena chilli paprička
2 p.l. prepusteného masla
150ml bieleho vína
100ml smotany
chilli olej
Postup:
1. Rezne umyjeme,osušíme a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno. Chilli očistíme,prekrojíme,odstránime jadrá,umyjeme a nasekáme najemno.
2. Na panvivi rozpálime prepustené maslo a cesnak s chilli na ňom speníme. Pridáme rezne a pražíme ich z oboch strán zhruba 4-5 minút.
3. Podlejeme vínom a smotanou a všetko varíme na miernom ohni ešte 6-7 minút,kým omáčka tochu nezhustne. Rezne podávame s omačkou a podľa chuti ich aromatizujeme troškou chilli oleja. Ako príloha sa hodia zemiakové hranolčeky a šalát.