KURACIE REZNE S CHILLI A CESNAKOM

Na 4 porcie:                                                               Príprava:

4 kuracie rezne                                                         ca 20 minút (bez tepelnej prípravy)

soľ,čierne korenie                                                    na jednu porciu ca:305 kcal / 1281 kj

4 stučiky cesnaku

1 červena chilli paprička

2 p.l. prepusteného masla

150ml bieleho vína

100ml smotany

chilli olej

Postup:

1. Rezne umyjeme,osušíme a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno. Chilli očistíme,prekrojíme,odstránime jadrá,umyjeme a nasekáme najemno.

2. Na panvivi rozpálime prepustené maslo a cesnak s chilli na ňom speníme. Pridáme rezne a pražíme ich z oboch strán zhruba 4-5 minút.

3. Podlejeme vínom a smotanou a všetko varíme na miernom ohni ešte 6-7 minút,kým omáčka tochu nezhustne. Rezne podávame s omačkou a podľa chuti ich aromatizujeme troškou chilli oleja. Ako príloha sa hodia zemiakové hranolčeky a šalát.