Zelená špargľa so šunkou
NA 6 PORCIÍ PRÍPRAVA:
1 Kg zelenej špargle (24 stoniek) ca 20 minút (bez tepelnej úpravy)
Soľ,cukor Na 1 porciu ca 46 kcal/195 kJ
1 p.l. masla
12 plátkov šunky
1 zväzok petržlenovej vňate
2 p. l. agátového medu
3 p.l. oleja z hroznových jadier
1 p.l. balzamikového octu
POSTUP:
1. Špargľu očistíme a spodnú tretinu stoniek ošúpeme.Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu s troškou cukru a maslom a špargľu v nej varíme ca 10-15 minút,aby nebola rozvarená,ale pekne chrumkavá.
2. Vyberieme z hrnca,prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.Po 2 stonky špargle zavinieme do plátku šunky.Všetko ozdobne upravíme na plochej mise.
3. Petržlenovú vňať opláchneme a osušíme. Z petržlenovej vňate,medu,oleja z hroznových jadier a balzamikového octu v mixéri pripravíme omáčku, ktorú podávame k špargľovým závitkom.