Zapečený baklažán
NA 4 PORCIE PRÍPRAVA:
1 väčší baklažán cca 20 minút (bez tepelnej úpravy)
50g múky Na 1 porciu cca: 575 kcal/2415 KJ
5 p. l. oleja
Čierne korenie
Bylinková soľ
400g talianskej bylinkovej omáčky(h. v.)
2 p. l. ríbezľového želé
300g mozzarelly
POSTUP:
1. Baklažán očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Tie trochu navlhčíme vodou a na taniery ich obalíme v múke.
2. Na panvici rozpálime olej, plátky baklažánu na ňom z oboch strán opražíme a potom ich dobre okoreníme čiernym korením a bylinkovou soľou. Rúru predhrejeme na teplotu 200°C(teplovzdušnú na 180°C).
3. Plátky baklažánu dáme do teplovzdornej formy. Bylinkovú omáčku zmiešame s ríbezľovím želé a ohrievame, kým sa želé nerozpustí. Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na plátky. Omáčkou zalejeme baklažány, obložíme plátkami mozzarelly a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do vyhriatej rúry. Pečieme kým sa mozzarella nesfarbí do zlatista.