Zapečený baklažán

NA 4 PORCIE                                                            PRÍPRAVA:

1 väčší baklažán                                                       cca 20 minút (bez tepelnej úpravy)

50g múky                                                                   Na 1 porciu cca: 575 kcal/2415 KJ

5 p. l. oleja

Čierne korenie

Bylinková soľ

400g talianskej bylinkovej omáčky(h. v.)

2 p. l. ríbezľového želé

300g mozzarelly

POSTUP:

1.       Baklažán očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Tie trochu navlhčíme vodou a na taniery ich obalíme v múke.

2.       Na panvici rozpálime olej, plátky baklažánu na ňom  z oboch strán opražíme a potom ich dobre okoreníme čiernym korením a bylinkovou soľou. Rúru predhrejeme na teplotu 200°C(teplovzdušnú na 180°C).

3.       Plátky baklažánu dáme do teplovzdornej formy. Bylinkovú omáčku zmiešame s ríbezľovím želé a ohrievame, kým sa želé nerozpustí. Mozzarellu necháme odkvapkať a nakrájame na plátky. Omáčkou zalejeme baklažány, obložíme plátkami mozzarelly a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do vyhriatej rúry. Pečieme kým sa mozzarella nesfarbí do zlatista.