Kuracie špízy s arašidovým dipom

NA 6 PORCIÍ                                                       PRÍPRAVA:

600g kuracích pŕs                                              ca 20 minút (bez marinovania a tepelnej

2 p.l. sézamového oleja                                   Na 1 porciu ca: 280kcal/1176kJ

3 p.l. sójovej omáčky

2 p.l. sherry

1 k.l. ďumbiera

1 k.l. karí

Soľ , čierne korenie

1 k.l. cukru

1 cibuľa

1 p.l. masla

150g arašidového masla

200 ml mlieka

3 p.l. oleja

POSTUP:

1.       Kuracie prsia umyjeme,osušíme,nakrájame na menšie kúsky a napichneme ich na drevené špízy.

2.       Zo sezamového oleja,2 lyžíc sójovej omáčky,sherry,kari,ďumbiera,soli,čierneho korenia a cukru namiešame marinádu,do ktorej špízy z hruba na 2 hodiny naložíme.

3.       Cibuľu ošúpeme,nakrájame na drobno a dosklovita opražíme na masle.Pridáme arašidové maslo,prilejeme mlieko,premiešame a necháme prejsť varom.Zjemníme zvyšok sójovej omáčky.Dip necháme vychladnúť.

4.       Kuracie špízy pečieme v rúre pri teplote 230°C (v teplovzdušnej pri 210°C) asi 10 minút do chrumkava.