Kuracie špízy s arašidovým dipom
NA 6 PORCIÍ PRÍPRAVA:
600g kuracích pŕs ca 20 minút (bez marinovania a tepelnej
2 p.l. sézamového oleja Na 1 porciu ca: 280kcal/1176kJ
3 p.l. sójovej omáčky
2 p.l. sherry
1 k.l. ďumbiera
1 k.l. karí
Soľ , čierne korenie
1 k.l. cukru
1 cibuľa
1 p.l. masla
150g arašidového masla
200 ml mlieka
3 p.l. oleja
POSTUP:
1. Kuracie prsia umyjeme,osušíme,nakrájame na menšie kúsky a napichneme ich na drevené špízy.
2. Zo sezamového oleja,2 lyžíc sójovej omáčky,sherry,kari,ďumbiera,soli,čierneho korenia a cukru namiešame marinádu,do ktorej špízy z hruba na 2 hodiny naložíme.
3. Cibuľu ošúpeme,nakrájame na drobno a dosklovita opražíme na masle.Pridáme arašidové maslo,prilejeme mlieko,premiešame a necháme prejsť varom.Zjemníme zvyšok sójovej omáčky.Dip necháme vychladnúť.
4. Kuracie špízy pečieme v rúre pri teplote 230°C (v teplovzdušnej pri 210°C) asi 10 minút do chrumkava.