Cuketový šalát s hrozienkami a olivami
NA 4 PORCIE PRÍPRAVA:
2 p. l. sherry cca 20 minút
2 p. l. octu so sherry Na 1 porciu cca: 388 kcal/1630 KJ
4 p. l. olivového oleja
1 k. l. horčice
Soľ, čierne korenie
100g hrozienok
150g ovčieho syra
200g čiernych olív
500g cukety
1 lollo rosso (alebo iný zelený šalát)
1 p. l. lístkov oregana
POSTUP:
1. Zo sherry, octu, oleja, horčice, soli a čierneho korenia vymiešame dressing. Olivy odkôstkujeme. Hrozienka umyjeme horúcou vodou, syr rozdrobíme a olivy nakrájame na plátky. Všetko premiešame s dressingom.
2. Cuketu očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrtiny a potom na plátky.
3. Lollo rosso opláchneme, osušíme a rozdelíme na jednotlivé listy, ktorými vyložíme plochú misu. Na ne rozdelíme cuketový šalát a prelejeme ho dressingom. Podávame ozdobené lístkami oregana.