Šalát z rukoly so studenými kačacími prsiami

NA 6 PORCIÍ                                                                                     PRÍPRAVA:

4 kačacie prsia s kožou                                                                   ca 20 minút (bez tepelnej prípravy)

5 vetvičiek rozmarínu                                                                     na 1 porciu ca 438 kcal/1840 kJ

3 rozotrené strúčiky cesnaku

5 p.l. olivového oleja

150 ml octu so sherry

Soľ , čierne korenie

24 čiernych olív bez kôstok

100 g rukoly

50 g nastrúhaného parmezánu

POSTUP:

1.       Kožu na kačacích prsiach našikmo nakrojíme. Rozmarín a cesnak vložíme do misy a na to položíme prsia stranou bez kože nahor. Zmiešame 3 lyžice oleja, ocot so sherry, soľ a čierne korenie a mäso tým polejeme.

2.       Kačacie prsia marinujeme 4 hodiny. Potom ich vyberieme z marinády. Rozpálime 2 lyžice oleja a kačacie prsia na ňom z oboch strán opečieme. Pridáme marinádu a olivy a všetko varíme ďalších 5 minút. Spolu s olivami potom necháme vychladnúť zabalené vo fólii na potraviny.

3.       Rukolu opláchneme, osušíme a upravíme na taniere. Kačacie mäso nakrájame na plátky hrubé asi  1 cm a upravíme s olivami na rukole. Podávame posypané parmezánom a pokvapkané vinaigrettou.