Šalát z rukoly so studenými kačacími prsiami
NA 6 PORCIÍ PRÍPRAVA:
4 kačacie prsia s kožou ca 20 minút (bez tepelnej prípravy)
5 vetvičiek rozmarínu na 1 porciu ca 438 kcal/1840 kJ
3 rozotrené strúčiky cesnaku
5 p.l. olivového oleja
150 ml octu so sherry
Soľ , čierne korenie
24 čiernych olív bez kôstok
100 g rukoly
50 g nastrúhaného parmezánu
POSTUP:
1. Kožu na kačacích prsiach našikmo nakrojíme. Rozmarín a cesnak vložíme do misy a na to položíme prsia stranou bez kože nahor. Zmiešame 3 lyžice oleja, ocot so sherry, soľ a čierne korenie a mäso tým polejeme.
2. Kačacie prsia marinujeme 4 hodiny. Potom ich vyberieme z marinády. Rozpálime 2 lyžice oleja a kačacie prsia na ňom z oboch strán opečieme. Pridáme marinádu a olivy a všetko varíme ďalších 5 minút. Spolu s olivami potom necháme vychladnúť zabalené vo fólii na potraviny.
3. Rukolu opláchneme, osušíme a upravíme na taniere. Kačacie mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a upravíme s olivami na rukole. Podávame posypané parmezánom a pokvapkané vinaigrettou.