Pórovo-syrová polievka

NA 4 PORCIE                                                                   PRÍPRAVA:

2 cibule                                                                            cca 20 minút (bez tepelnej úpravy)

2 póry                                                                               Na 1 porciu cca: 473 kcal/1987 KJ

3 p. l. oleja

300g mletého mäsa (bravčové, hovädzie)

Soľ, čierne korenie

225 ml bieleho vína

½ l zeleninového vývaru

250g taveného bylinkového syra

POSTUP:

1.       Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozpálime olej a pór s cibuľou na ňom dosklovita opražíme. Pridáme mleté mäso a všetko spolu opražíme.

2.       Zmes v panvici osolíme a okoreníme čiernym korením a asi 10 minút dusíme pod pokrievkou. Pridáme biele víno a zeleninový vývar a necháme prejsť varom.

3.       Tavený syr necháme za miešania rozpustiť v polievke. Nakoniec polievku osolíme, okoreníme a podávame.