Mrkvová polievka s ďumbierom

NA 4 PORCIE                                                             PRÍPRAVA:

1 cibuľa                                                                      cca 25minút (bez tepelnej úpravy)

2 strúčiky cesnaku                                                    Na 1 porciu cca: 54 kcal/228 kJ

3 mrkvy

1 stonka stopkového zeleru

1 čerstvý ďumbier (1 ½ cm)

2 p.l. olivového oleja

1 L zeleninového vývaru

½  zväzku koriandra

Soľ , čierne korenie

2 p.l. kyslej smotany

POSTUP:

1.       Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno.Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky, zeler očistíme a nakrájame na drobno. Ďumbier ošúpeme a nastrúhame.

2.       Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej a opražíme na ňom cibuľu s cesnakom. Pridáme mrkvu, zeler a ďumbier. Všetko za občasného miešania zhruba 5 minút podusíme.

3.       Podlejeme zeleninovým vývarom a polievku varíme na miernom ohni ešte asi 30 minút. Nakoniec ju rozmixujeme na pyré. Koriander opláchneme, osušíme, nasekáme najemno a pridáme do polievky. Osolíme, okoreníme a opäť necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme kyslou smotanou.