Zelená špargľa so šunkou

NA 6 PORCIÍ                                                           PRÍPRAVA:

1 Kg zelenej špargle (24 stoniek)                        ca 20 minút (bez tepelnej úpravy)

Soľ,cukor                                                                 Na 1 porciu ca 46 kcal/195 kJ

1 p.l. masla

12 plátkov šunky

1 zväzok petržlenovej vňate

2 p. l. agátového medu

3 p.l. oleja z hroznových jadier

1 p.l. balzamikového octu

POSTUP:

1.       Špargľu očistíme a spodnú tretinu stoniek ošúpeme.Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu s troškou cukru a maslom a špargľu v nej varíme ca 10-15 minút,aby nebola rozvarená,ale pekne chrumkavá.

2.       Vyberieme z hrnca,prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.Po 2 stonky špargle zavinieme do plátku šunky.Všetko ozdobne upravíme na plochej mise.

3.       Petržlenovú vňať opláchneme a osušíme. Z petržlenovej vňate,medu,oleja z hroznových jadier a balzamikového octu v mixéri pripravíme omáčku, ktorú podávame k špargľovým závitkom.