Grilované hrebenatky na špíze
NA 4 PORCIE PRÍPRAVA:
2-3 vetvičky estragónu ca: 15 minút (bez marinovania a tepelnej úpravy)
½ zväzku hladkej petržlenovej vňate Na 1 porciu ca: 239kcal/1002kJ
2 strúčiky cesnaku
3 šalotky
3 p.l. olivového oleja
Soľ,čierne korenie
20 hrebenatiek bez lastúr
400g filetovanej bielej morskej ryby
1 p.l. nasekanej pažítky
POSTUP:
1. Estragón a petržlenovú vňať opláchneme,osušíme a nasekáme na drobno.Cesnak a šalotku ošúpeme.Šalotku nakrájame na drobno,cesnak prelisujeme.Olivový olej zmiešame s bylinkami,šalotkou a cesnakom.Osolíme a okoreníme.
2. Mäso hrebenatiek premiešame s marinádou.Rybacie mäso nakrájame na menšie kúsky a tiež ho pridáme do marinády.Pod pokrievkou marinujeme najmenej 1 hodinu v chladničke.
3. Mušle a rybacie mäso vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke.Na špízy striedavo napichujeme mušle a kúsky ryby.Špízy grilujeme v rúre asi 5 minút,pritom ich asi po 2 minútach obrátime.Špízy upravíme na taniere a podávame posypané nasekanou pažítkou.