Grilované hrebenatky na špíze

NA 4 PORCIE                                                               PRÍPRAVA:

2-3 vetvičky estragónu                                              ca: 15 minút (bez marinovania a tepelnej úpravy)

½ zväzku hladkej petržlenovej vňate                      Na 1 porciu ca:  239kcal/1002kJ

2 strúčiky cesnaku

3 šalotky

3 p.l. olivového oleja

Soľ,čierne korenie

20 hrebenatiek bez lastúr

400g filetovanej bielej morskej ryby

1 p.l. nasekanej pažítky

POSTUP:

1.       Estragón a petržlenovú vňať opláchneme,osušíme a nasekáme na drobno.Cesnak a šalotku ošúpeme.Šalotku nakrájame na drobno,cesnak prelisujeme.Olivový olej zmiešame s bylinkami,šalotkou a cesnakom.Osolíme a okoreníme.

2.       Mäso hrebenatiek premiešame s marinádou.Rybacie mäso nakrájame na menšie kúsky a tiež ho pridáme do marinády.Pod pokrievkou marinujeme najmenej 1 hodinu v chladničke.

3.       Mušle a rybacie mäso vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke.Na špízy striedavo napichujeme mušle a kúsky ryby.Špízy grilujeme v rúre asi 5 minút,pritom ich asi po 2 minútach obrátime.Špízy upravíme na taniere a podávame posypané nasekanou pažítkou.