Cuketový šalát s hrozienkami a olivami

NA 4 PORCIE                                                                           PRÍPRAVA:

2 p. l. sherry                                                                            cca 20 minút

2 p. l. octu so sherry                                                              Na 1 porciu cca: 388 kcal/1630 KJ

4 p. l. olivového oleja

1 k. l. horčice

Soľ, čierne korenie

100g hrozienok

150g ovčieho syra

200g čiernych olív

500g cukety

1 lollo rosso (alebo iný zelený šalát)

1 p. l. lístkov oregana

POSTUP:

1.       Zo sherry, octu, oleja, horčice, soli a čierneho korenia vymiešame dressing. Olivy odkôstkujeme. Hrozienka umyjeme horúcou vodou, syr rozdrobíme a olivy nakrájame na plátky. Všetko premiešame s dressingom.

2.       Cuketu očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrtiny a potom na plátky.

3.       Lollo rosso opláchneme, osušíme a rozdelíme na jednotlivé listy, ktorými vyložíme plochú misu. Na ne rozdelíme cuketový šalát a prelejeme ho dressingom. Podávame ozdobené lístkami oregana.