Šalát s morskými rybami

NA 8 PORCIÍ                                                      PRÍPRAVA:

8 filiet z morského jazyka                               ca 25 minút (bez tepelnej prípravy)

500g filetovaného lososa                                na 1 porciu ca 222 kcal/935 kj

500g filetovaného čerta morského

Soľ

4 ½ p.l. citrónovej šťavy

4 p. l. masla

Čierne korenie

Niekoľko šalátových listov

4 p.l. repkového oleja

2 p.l. octu so sherry

1 červená chilli paprička

8 šampiónov

POSTUP:

1.       Plátky rybacieho mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Na panvici rozpálime maslo a ryby na ňom z hruba 3 minúty opražíme. Okoreníme a dáme na bok.

2.       Šalátové listy natrháme na menšie kúsky a upravíme na menšej mise. Repkový olej zmiešame s octom so sherry a zvyškom citrónovej šťavy. Chilli papričku očistíme, umyjeme a nasekáme nadrobno a primiešame do dresingu.

3.       Šampióny očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a nakrájame na tenké plátky. Premiešame ich s dresingom, osolíme a okoreníme. Rybie filety upravíme na šalátových listoch a pridáme šampióny s dresingom.