Šalát s morskými rybami
NA 8 PORCIÍ PRÍPRAVA:
8 filiet z morského jazyka ca 25 minút (bez tepelnej prípravy)
500g filetovaného lososa na 1 porciu ca 222 kcal/935 kj
500g filetovaného čerta morského
Soľ
4 ½ p.l. citrónovej šťavy
4 p. l. masla
Čierne korenie
Niekoľko šalátových listov
4 p.l. repkového oleja
2 p.l. octu so sherry
1 červená chilli paprička
8 šampiónov
POSTUP:
1. Plátky rybacieho mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Na panvici rozpálime maslo a ryby na ňom z hruba 3 minúty opražíme. Okoreníme a dáme na bok.
2. Šalátové listy natrháme na menšie kúsky a upravíme na menšej mise. Repkový olej zmiešame s octom so sherry a zvyškom citrónovej šťavy. Chilli papričku očistíme, umyjeme a nasekáme nadrobno a primiešame do dresingu.
3. Šampióny očistíme, vydrhneme vlhkou utierkou a nakrájame na tenké plátky. Premiešame ich s dresingom, osolíme a okoreníme. Rybie filety upravíme na šalátových listoch a pridáme šampióny s dresingom.