Pórovo-syrová polievka
NA 4 PORCIE PRÍPRAVA:
2 cibule cca 20 minút (bez tepelnej úpravy)
2 póry Na 1 porciu cca: 473 kcal/1987 KJ
3 p. l. oleja
300g mletého mäsa (bravčové, hovädzie)
Soľ, čierne korenie
225 ml bieleho vína
½ l zeleninového vývaru
250g taveného bylinkového syra
POSTUP:
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozpálime olej a pór s cibuľou na ňom dosklovita opražíme. Pridáme mleté mäso a všetko spolu opražíme.
2. Zmes v panvici osolíme a okoreníme čiernym korením a asi 10 minút dusíme pod pokrievkou. Pridáme biele víno a zeleninový vývar a necháme prejsť varom.
3. Tavený syr necháme za miešania rozpustiť v polievke. Nakoniec polievku osolíme, okoreníme a podávame.