REZEŇ CAPRESE
Na 4 porcie Príprava:
1 cibuľa,2 strúčiky cesnaku ca 25 minút (bez tepelnej prípravy)
6 paradajok na 1 porciu ca: 690 kcal/2898 kj
3 p.l. olivového oleja
3 p.l. aceto balsamico
soľ,čierne korenie
4 kuracie rezne
100g múky,3 vajcia
1 p.l. mlieka
100g strúhanky
3 p.l. prepusteného masla
400g mozzarelly
bazalka na zdobenie
POSTUP:
1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na kolieska,cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno.Paradajky umyjeme,odstránime okolie stopky a paradajky nakrájame na plátky.Zmiešame ich s cibuľou a cesnakom.Z oleja,balzamikového octu,cesnaku,soli a čierneho korenia vymiešame dresing a zmes ním polejeme.
2. Kuracie rezne umyjeme,osušíme a mierne naklepeme.Osolíme a okoreníme.Na jeden tanier dáme múku.V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia s mliekom.Na tretí tanier nasypeme strúhanku.Rezne postupne obalíme najskôr v múke,potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
3. Na panvici rozpálime prepustené maslo a rezne v ňom vypražíme z oboch strán z hruba 5 minút.Mozzarelu nakrájame na plátky a spolu s paradajkami ich rozdelíme na štyri taniere.Rezne upravíme na paradajky s mozzarelou.Podávame ozdobené s lístkami bazalky.